Om

Kort bio:

Sara Aimée Smiseth er fra Haugerud i Groruddalen i Oslo og er utdannet pianist og musikkviter. Hennes kombinasjon av levende fortellerkunst og virtuost klaverspill gir publikum en helt unik lytteropplevelse, og hun turnerer jevnlig med sine konsertforestillinger i inn-og utland.

Som spillende konferansier har hun tidligere ledet publikum gjennom flere store konserter og arrangementer blant annet på hovedscenen i Operaen og i Universitetets Aula, og hun gjør dessuten konsertintroduksjoner for Oslofilharmonien og Den norske Opera & Ballett. Hun slapp nylig sitt debutalbum «Backer Grøndahl – Piano Works» til gode kritikker fra noen av landets største aviser.

Lang bio:

Sara Aimée Smiseth er fra Haugerud i Groruddalen i Oslo. Hun har en mastergrad i solo klaver fra Norges Musikkhøgskole med Einar Steen-Nøkleberg og Einar Henning Smebye som lærere, inkludert et år på utveksling på det kgl. flamske konservatoriet i Brüssel. Hun har dessuten en bachelorgrad i musikkvitenskap fra UiO med fordypning i tverrfaglige kjønnsstudier.

Med sin unike kombinasjon av levende historiefortelling og virtuost pianospill turnerer hun jevnlig med sine konsertforestillinger i inn- og utland. Hun har blant annet to soloturneer i USA bak seg, og har ellers fremført sine konserter på noen av Norges største scener for klassisk musikk.

Sara har opptrådt flere ganger på TV som pianist og kåsør, og ved Operaens tiårsjubileum fremførte hun deler av en konsertforestilling om Edvard Grieg i NRKs direktesendte TV-program. Hun har også vært gjest i en rekke radioprogrammer, blant annet «Min favorittmusikk» på NRK Klassisk.

Som spillende konferansier har hun ledet publikum gjennom store arrangementer i blant annet Universitetets Aula og hovedscenen i Operaen. Hun skreddersyr også konsertforestillinger og musikalske innslag for ulike bedrifter og organisasjoner. Ellers gjør hun ulike andre oppdrag som frilanser, blant annet konsertintroduksjoner for Oslofilharmonien og oppdrag som skribent.

Ved siden av solokarrieren er hun også tilknyttet Den norske Opera & Ballett som pianist og formidler. Sara spiller også jevnlig med noen av landets fremste kor, deriblant Det norske Solistkor, Schola Cantorum, m.fl. Hun har også samarbeidet med blant andre John Rutter og Anton Armstrong, og var Carl Høgsets faste akkompagnatør i en årrekke, blant annet på turné til Japan med Den norske Studentersangforening i 2015.

Det siste året har Sara vært aktuell blant annet som ukens pianist på Troldhaugen, med ny soloturné («Europa 1901») og med sitt debutalbum «Backer Grøndahl – Piano Works» (Grand Piano), som ble lansert til meget gode kritikker fra noen av landets største aviser.

Fra «Hallo, Haydn!» i Teglen, Spikkestad kirke og kultursenter, november 2021.
%d bloggere liker dette: