Hva skjer

Julekonsert med Silje og Sara

Nok en gang inviterer Silje og Sara til julekonserter på hjemstedene deres.

Silje Vatne Heggem er mezzosopran med utdanning fra Barratt-Dues musikkinstitutt og har lang erfaring både som solist og ensemblesanger. Sara Aimée Smiseth turnerer jevnlig med egne konserter.

Velkommen til en stemningsfull julekonsert! Billetter selges i døra.

Trosterudvillaen torsdag 16. desember kl. 19
Herre bedehus 18. desember kl. 17
Stathelle kirke 19. desember kl. 18

Vidar Magnussen debuterer som operaregissør i denne elleville operetten av Jacques Offenbach. Spilles på hovedscenen i Operaen i desember og januar.

Sara Aimée Smiseth holder introduksjon til forestillingen i Formidlingssenteret en time før forestilling følgende dager: 9. desember, 21., desember, 28. desember, 29. desember, 30. desember, 31. desember, 6. januar og 15. januar. Sara har også spilt inn introduksjonen i studio, den finner du i podcasten “Operaen på øret” der du lytter til slikt.

Info og billetter her: https://operaen.no/forestillinger/orfeus-i-underverdenen-opera/

Julekonsert med urfremføring av helt ny musikk i kulturbutikken på Holmgård kunst- og kulturhjem!

Med gløgg i koppen kan du onsdag 15. desember kl 19.00, oppleve sopranen Maria Steinsvik og pianisten Sara Aimée Smiseth fremføre julemusikk i tillegg til urfremføring av «Frans av Asissis bønn», et stykke for sopran og klaver av Ole Karsten Sundlisæter. Sara urfremfører også Sundlisæters første klaversonate.

Billetter: kr. 275,-/100,- (t.o.m. 15 år). Kjøpes i døra eller her.

Sara har utfordret egne fordommer mot denne støvete parykkbrukeren av en 1700-tallskomponist og har oppdaget en utrolig artig og spennende livshistorie. Den gleder hun seg til å dele med publikum!

Alle har hørt om Haydn, men de fleste vet lite om ham. Haydn var fattiggutten som foretok en imponerende klassereise på musikkens vinger.

Han begynte sin karriere som korist i Stephansdomen i Wien, og jobbet seg opp fra fattige kår. I tretti år levde han et isolert liv som kapellmester for den mektige Esterhazy-familien. Sakte, men sikkert lekket musikken hans utenfor palassets porter, og da han endelig reiste utenlands for første gang i sitt liv, viste det seg at hele Europa kjente til musikken hans. I London dominerte han byens musikkliv fullstendig i en årrekke. Til slutt var kjendisstatusen hans så høy at da Frankrike invaderte Østerrike, sørget Napoleon personlig for at Haydns hus i Wien ikke skulle røres.

Akkompagnert av Haydn mest fantasirike klaversonater får vi høre den fascinerende historien om én av de største stjernene musikkhistorien har sett.

Pianist og musikkformidler Sara Aimée Smiseth kombinerer musikalske røverhistorier og rørende anekdoter med virtuost klaverspill. Konsertene hennes passer for deg som har gått masse på klassiske konserter før, for deg som aldri har vært på klassiske konserter før, og alle i mellom. Velkommen til en annerledes konsertopplevelse!

Konserten hadde premiere i november 2021 og ble spilt fire ganger i Oslo-området og Stockholm.

Spilles i 2022:
Kolben 4. mai
Caféteateret 5. mai

%d bloggers like this: